Plusklas

Op onze school is er iedere dinsdagochtend een plusklas in het gebouw van locatie Noord. 

Hier werken leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 die extra uitdaging nodig hebben. Vaardigheden zoals initiatief nemen, zelfstandigheid, creativiteit, samenwerken, plannen, onderzoeken en reflecteren komen aan bod. We besteden ook aandacht aan zelfbeeld en mindset. 

In een periode van ongeveer 8 weken werken de leerlingen aan een persoonlijk leerplan. De leerlingen stellen zichzelf een leervraag en schrijven daarvoor een plan. Aan het eind van de periode presenteren de leerlingen hun leervraag in de vorm van bijvoorbeeld een powerpoint, prezi, maquette, gedicht, lied, tekening, poster presentatie, verhaal of mindmap.

Niet alleen tijdens de plusklas ochtend wordt hieraan gewerkt, maar de leerlingen krijgen hier ook tijdens hun reguliere schooldagen tijd voor. Natuurlijk mag er ook thuis aan verder gewerkt worden.

Wilt u meer informatie over de plusklas? Dan kunt u contact opnemen met Juf Chantalle van den Brink. Zij is telefonisch te bereiken op dinsdag: 0318-512659 of op donderdag: 0318-553295 of per mail: chantalle.vdbrink@skovv.nl